Workshops

Bij onze workshops vinden wij het belangrijk dat u zelf aan de slag gaat met een barbecue, uw eigen gerechten maakt en op eet tijdens het gezelschap van de workshop groep. U krijgt alle aandacht en er word van alles uitgelegd over het gebruikt van de bbq. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de groepen klein te houden van 8 tot maximaal 16 personen.

Voor de Big Green Egg cursus is het niet vereist om een Big Green Egg thuis te hebben staan, iedere (keramische) bbq is prima (van gas tot aan houtskool) Wij weten het nodige van andere merken om u daar mee opgang te helpen. Zelf als u er geen heeft staan is het leuk omdat je dan de kans krijgt om ermee te werken en kennis te maken met deze mooie barbecue. Onze workshop zijn officieel gecertifieerd door Big Green Egg en dat bekent dus dat cursus uitsluitend word gegeven op Big Green Eggs en zijn accessoires.

Tijdens onze workshops streven wij ernaar om iedereen te laten werken met een barbecue wij hanteren niet te grote groepen zodat we iedereen dezelfde aandacht kunnen geven. 

Er is ook een mogelijkheid om privé een workshop te volgen bij uzelf op locatie, voor meer informatie neem contact met ons op.

Basis Workshop Big Green Egg

Ben je van plan een Big Green Egg of andere kamado aan te schaffen of heb je hem net gekocht en wil je meer te weten komen over dit fantastische product? Schrijf je dan nu in voor deze workshop! Je leert alles over de Big Green Egg van aansteken tot onderhoud, je gaat zelf aan de gang met deze fantastische barbecue en leert gebruik te maken van verschillende technieken zoals het roken van vis of het bakken van een pizza. Deze workshop start om 13.30 en duurt ongeveer 4 a 5 uur en kost 85€ per persoon.

LightTown Smokers Big Green Egg thema workshop (kerst, Surf en turf)

Ga je de uitdaging met ons aan?? Tijdens deze intieme workshop ga verschillende gangen bereiden op de Big Green Egg. Waarbij je gebruikt maakt van verschillende technieken zoals “roken op hooi” en je gaat koken in een Dutch Oven. Deze workshops kost 85€ per persoon (de surf en turf kost 90€ per persoon dit ivm de xtra kosten voor kreeft en wagyu rund). De workshop start om 13:00 en is afgelopen rond 19:00.

LightTown Smokers bbq class (be a backyard BBQ hero)

Koken op vuur, werken met dutch ovens en low 'n slow op verschillende bbq's! Tijdens deze workshop leren wij jou hou je bij jou in de straat, wijk, in je dorp of misschien metropool de BBQ held kan worden! Amerikaanse Low 'n slow gerechten zoals Spare Ribs, Pulled pork en verse vis komen aan bod. We werken met een Kettle BBQ, Drum Smokers, Big Green Eggs, Dutchovens en nog veel meer! Maar ook maak je je eigen rub en leggen we alles uit over wat wij doen bij een bbq wedstrijd. De workshop duurt ongeveer 6 uur en kost 75€ per persoon.       

 Ladies only workshop

Dames achter de BBQ! Maarten leert je samen met Leontien alles over bbq'en zodat je het straks net zo goed kan als je man, je mag hem alles vragen en hij staat tijdens deze workshop helemaal klaar voor jullie!!!  Je gaat aan de gang met verschillende bbq's en leert heerlijke zoete bereiding maken van de bbq. Maar ook een goed stuk vlees zoals een tomahawk komt aanbod! Daarnaast ga je veel met groenten doen en leer je controle houden over je vuur in de barbecue! Straks sta jij achter de bbq en kan je vent de afwas doen! De kosten voor deze workshop zijn 75€ per persoon.

Workshops bij Vuur en Rook te Lunteren

Al onze workshops bij Vuur En Rook in Lunteren worden gegeven op zaterdag van 09:30 tot 14:30! Inschrijven kan via workshops@vuurenrook.nl


 

 

 

 Workshop data 2019

  • Zaterdag 7 December - Big Green Egg Kerst Special (Vuur en Rook)
  • Zondag 15 december - Big Green Egg Kerst Special (De Watermolen van Opwetten Nuenen)
  • Zaterdag 21 December - Big Green Egg Kerst Special (Vuur en Rook)
  • Zondag 22 December - Big Green Egg Kerst Special (Vol)

Inschrijven doe je via het onderstaande formulier!  

Voor de workshops bij Vuur en Rook schrijf je je in via workshops@vuurenrook.nl

 

Voor vragen omtrent de workshops kun je altijd even mailen naar info@lighttownsmokers.nl of gebruik WhatsApp: 0628979570